Virtueel Platform
Kenniscentrum voor E-cultuur 2007-2012

Gepubliceerd op virtueelplatform.nl, 2012

How Do You Do 2012 is een internationale bijeenkomst voor en met makers uit de digitale creatieve- en culturele sector. Kunstenaars, game developers, cross-over onderzoekers en allerlei andere digitale helden (20 uit Belgie, 20 uit Nederland en 4 internationaal) komen bij elkaar om ideëen en tips over de ontwikkeling van hun projecten te delen met jou! How Do You Do 2012 vindt plaats tijdens de Creative Mediadays in Gent en is een initiatief van Virtueel Platform samen met Belgische partners.

Zestig sessies met veertig digitale helden

Wat ging er mis en wat pakte juist goed uit? Wat bleek een geheim wapen en op welk gebied valt er nog te leren? Op How Do You Do staan tien tafels met elk een eigen thema zoals transmedia, gaming, openness, art en business development. Elk half uur start er een nieuwe discussie, dus er zijn in totaal zestig sessies. Schuif aan bij een van de tafels en je krijgt inzicht in de 'making of' van projecten van meer dan veertig digitale helden. Verwacht geen monologen over eindproducten maar hands-on sessies over werkprocessen, valkuilen en wegen naar succes. Ga in dialoog met de andere deelnemers en de digitale helden. Een ding is zeker, aan het eind van de middag vertrek je met een pak inspiratie, nieuwe contacten en handige tips en trucs naar huis. Dit is de tweede editie van How Do You Do. Vorig jaar schoven o.a. Daan Roosegaarde, Marcus Kayser, Bruce Sterling, Submarine, Google en Post Panic aan tafel. 

Programma

Op How Do You Do presenteren o.a. Matt Cottam (Chrome Web Lab, US), Duval Guillaume Modem (Push to add drama, BE), Duncan Speakman (Subtlemobs, UK), Rafe Copeland (Nederland van Boven, NL), Eric van Straaten (3D printed sculptures), noTours (Augmented Aurility) en vele anderen.

Over How Do You Do

How Do You Do is een concept van Virtueel Platform (NL). Na twee succesvolle edities van de e-culture fair (Dortmund 2010; Hasselt 2011) wil Virtueel Platform met de export van de nieuwe format opneiuw de meerwaarde onderstrepen van uitwisseling op alle niveaus, tussen creatieven onderling en tussen de Nederlandse en Vlaamse e-cultuursectoren.  How Do You Do werd dankzij de samenwerking met IBBT ingebed in de 'Creative Media Days' die van 6 tot 8 november plaatsvinden in het ICC. HDYD is een initiatief van co-producenten Virtueel Platform, het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, BAM, VAF, Cultuurnet, Socius, MAD Faculty en VTi, met de bijzondere steun van IBBT en in samenwerking met Bibnet, Faro en SMIT.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.